Kategorier
ansvar behandlingsföretag behandlingsmetoder Familj HVB placera utanför hemmet vård

Stiligt utåt, ruttet inåt- behandlingsföretagets affärsknep

Det behandlingsföretag som har huvudansvar för min sons vård idag har en modern, stilig, och förtroendeingivande hemsida med ungdomlig touch och välvalda foton som stärker deras budskap. Informationen på hemsidan har väldigt få beröringspunkter med verkligheten, och boenden är svåra att känna igen, när man sett dem i det verkliga livet.  Det är dock tydligt att det inte behövs mycket mer än en välputsat och säljande yta för att tjäna pengar som behandlingsföretag.

T ex  detta kan man läsa på hemsidan:

”Det kan vara svårt att hitta rätt i behandlingen och ibland är det flera faktorer som spelar in. Vi är ett kreativt team med gedigen erfarenhet av såväl psykosociala och neuropsykiatriska problem som beroendeproblematik och vi arbetar flexibelt och lösningsorienterat. På så sätt kan vi ge det stöd som bäst passar varje enskild ungdom, oavsett den primära orsaken till problemen.

Verksamheten är inriktad på åldrarna 15-22 år och omfattar hela kedjan från daginskrivning till träningsboende och utslussning. Vi arbetar parallellt med stödjande insatser som neuropsykiatriska och psykosociala utredningar.

Vår primära uppgift är att förse ungdomar, unga vuxna och deras familjer med den kunskap och de stödsystem som krävs för att de själva ska kunna ta kontrollen över sina liv. Målet är alltid att ungdomarna på sikt ska kunna stå på egna ben, utan socialtjänstens insatser. ”

Kommentera gärna i trevlig ton och konstruktiv anda!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s