Kategorier
barn Socialtjänsten Vårdnadshavare

Funderar du på att anmäla socialtjänsten?

Det är många som tycker att man ska anmäla när en myndighet agerar orättvist. Och när en myndighet agerar felaktigt eller kränkande, tycker i princip alla att man ska säga ifrån; inte bara för sin egen skull, utan för alla de andra som befinner sig i samma sits.

Även du har förmodligen fått höra flertal gånger ”Det där är ju helt oacceptabelt, vidrigt; så där får det ju bara inte gå till! Du måste anmäla dem!”.

Att anmäla är plågsamt (läs gärna mitt tidigare inlägg ”Anmäla är hjärtslitande”). Hur plågsamt vet nog inte de som uppmanar dig att göra det. De är upprörda för din skull; de känner sig lika maktlösa som du. De vill göra något, hjälpa dig. Men det är inte säkert att anmäla hjälper.

Du måste kunna skriva kort och sakligt, veta vilka lagparagrafer socialtjänsten bryter mot, skicka din anmälan till rätt instans (Socialstyrelsen/JO/…) Framför allt måste du vara beredd på att bli starkt ifrågasatt och motbevisat av socialtjänsten, oavsett underlaget.

Efter att du skickat in din anmälan, tar det tid innan du får veta ifall det blir någon granskning överhuvudtaget. Allt som oftast blir det inte det. Och om det blir det, kan det dröja över ett år innan något nytt händer med din anmälan. Med all sannolikhet har det hänt alldeles för mycket med ditt barn under tiden, så din anmälan hunnit bli inaktuell.

Jag menar inte att man inte ska anmäla. Jag menar att det är bra ifall man på förhand vet vilken smärtsam process man ger sig in i, och att man inte har för stora förhoppningar om rättvisan.

9 svar på ”Funderar du på att anmäla socialtjänsten?”

jag har blivit falsk anklagad av en polis som nu mera jobbar åt en bostadsstyftelse för att jag är hotfull mot bostadsstens personal.
vad som ligger i hans resonemang och osaning är att jag fått en granne som är stort störande så jag har på grund av det inte kunat sova värken natt Elle dag.
nu vill man vräka mig och hits på osaning som själ .det fins inget som styrker att jag var otrevlig om man hör de andra grannarna i samma ingång där jag bör .jag anser att X har gjort sig skiljdi till brott ex viss förtal och att han nytjar sin tidigare yrket för att hindra andra människor utala sig
jag var tacksam om jag få svar

hälsning

Rengel Zeljko

Jag vill anmäla Eskilstuna socialen för att det har skickat min dotter å barnbarnet till ett boende i Storvik. Där hon inte alls har fått rätt hjälp med sina 12 steg, som hon på började på första behandlingshemmet.
Hon mår så dåligt idag pga av okompenenta människor som jobbar där, å nu tänker åka därifrån!!!

Ja, det är alldeles för många okunniga människor som jobbar på olika hem och boenden. Jag blir väldigt ledsen över alla sådana vittnesmål och berättelser för jag vet att det ofta handlar om liv och död, om att orka fortsätta eller ge upp. Ge inte upp! Försök stötta din dotter och barnbarnet så gott du kan!

Svara

Socialen tog son för mitt ex hotade mig plus när dom har set jag är en bra mamma plus när min sambo frågade lov att om fick gå se på lägenheten så skrev dom då på pappren då bara flr handikap tycker dom inte kan ta hand om mitt barn omg tänk om min sqmbo skaffa jobb vad glr ni då vadå 24/7 vara när mig och ljugit på papper jag inte kan ta han fast dom såg jag kunde vill bara ha min son

Soc har fått mig att må dålig dom lyssnar inte på att jag mår dåligt dom lyssnar inte när jag inte trivs i ett hem dom bryr sig inte om mig mm

Jag är efter fakta! Det ända sättet att sätta stopp för dessa medelålders kvinnor (ursäkta), som jobbar inom systemet och antingen har inte kapacitet i celler eller intresse att följa upp/kunna sitt arbete! Har redan anmält ett antal gånger med lyckat resultat!!! Men socialtjänsten är vidrig – var hittar jag fakta att gå på, hur de skall jobba? Rätt skall vara Rätt! Tomtar kan man ignorera i industrin eller annat … där det handlar om döda tingen – nu pratar vi om människoöden, levande varelser – livsöden! Där finns det tyvärr alldeles för många tomtar med klänning – som använder rädslan som makt – som med lite tid och mersmak uppfostrar outbildade tomtenissar som säger vad som hellst; bara för att känna denna ”godumliga tomtekänslan”. Jag hoppas att kommande generation är bättre utbildad!

Hej Nina,
väl skrivet! Hur lyckades du med dina anmälningar mot Socialtjänsten? Det är barn i min familj som mår förfärligt pga deras agerande. Jag skulle behöva tips vart jag ska vända mig till. Undrar om du kan hjälpa.
Tack på förhand.

Kommentera gärna i trevlig ton och konstruktiv anda!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s