Kategorier
ansvar arbetsmetoder Behandling bemötande Familj maktmedel placera utanför hemmet samarbete socialsekreterare Socialtjänsten värdegrund

”Finns min dotter hos er? Lever hon?”, frågar jag, men personalen vägrar att svara

Socialsekreterarna säger att det är mitt ansvar, inte deras, att se till att jag blir delaktig, att jag själv måste ringa till jourhemmet, familjehemskonsulenten, hvb-hemmet, det låsta ungdomshemmet.

Jag gör det. Varje gång gör jag det som socialsekreterarna säger att jag måste göra för att få vara med, för att fortsätta vara mamma, för att visa mina barn att jag bryr mig, att jag inte vänt dem ryggen, att jag fortfarande finns där för dem. Alltid.Trots att det blev så som det blev.

Och varje gång, varenda gång, säger den person jag pratar med att de inte kan säga något, att de inte FÅR säga något, att jag ska kontakta socialtjänsten. Eller så säger de att de läst i socialtjänstens anteckningar, att de VET. Det spelar ingen roll om det SoL eller LVU, det är alltid samma sak.

Väldigt ofta. Alldeles för ofta lägger de bara på. Utan att jag fått veta om mitt barn finns hos dem, om mitt barn mår bra, om mitt barn fortfarande lever.

2 svar på ””Finns min dotter hos er? Lever hon?”, frågar jag, men personalen vägrar att svara”

Usch va stressande att bara bollas mellan de olika instanserna sådär! Att man får behandla folk så. Varför får de inte säga vart barnen finns? Det kan väl inte vara någon skada att man som förälder i alla fall vet det?

Kommentera gärna i trevlig ton och konstruktiv anda!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s