Kategorier
Familj maktmedel placera utanför hemmet Socialtjänsten vård

Brutna löften

”Jag vill bara inte att han ska tro att jag sagt ja för jag inte ville ha honom,utan för att han nu äntligen ska få hjälp”,säger mamman med finsk brytning.

Jag står och bläddrar bland worldmusik-skivorna på Dieselverkstaden. Jag hör varje ord. Jag vet precis vad som pågår bakom min rygg. Jag vill säga något, förhindra, berätta.

”En dag kommer han att förstå;han kommer att fatta hur mycket du kämpat för honom”,säger den andra kvinnan, utan brytning.

Finska mamman gråter. ”De kommer inte att kunna hindra mig från att träffa honom sen, eller hur? Jag kommer att ha rätt att gå dit, ringa, besöka honom?”

”Ja, det är klart! Det är ju DIN son! Och vi ska stötta dig. Du är inte ensam, du vet, du är inte ensam! Du har kämpat så hårt, du måste kunna ta igen, bearbeta, och han också”,säger den svenska kvinnan.

Skivomslagen blir allt suddigare. Allt kommer tillbaka. Jag minns så väl hur det inte blev, alla löften. Ute skiner solen. Inne gråter två finska mammor.

2 svar på ”Brutna löften”

Men oj, här sitter jag med gråten i halsen fast jag bara kan ana mig till vad det handlar om. Det blir till att läsa bakåt eftersom det är mitt första besök hos dig.
Men en varm kram får du så länge!
KRAM

Kommentera gärna i trevlig ton och konstruktiv anda!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s