Kategorier
Asperger Neuropsykiatri Psykiatri Utredning

Sonens Asperger-utredning på behandlingsenheten City började inte bra

Igår började min son sin Asperger-utredning på Behandlingsenheten City. Det blev ingen bra start.

Psykologen: ”Vad gör du här?

Sonen: ”Jag ska ju göra en utredning”. Sonen tänker att han måste ha kommit fel.

Psykologen: ”Vad ska det vara bra för?”

Sonen är inte beredd på att försvara sig. ”Jag tror att jag ska kunna få bättre hjälp då. Min mamma skulle kunna förklara bättre.” Han hör hur fånigt det låter. Han känner sig obekväm.

Psykologen: ”Vad har du för riktiga problem, sådant som gör att du inte klarar av din vardag?”

Sonen känner sig stressad. Han förstår inte varför utredaren frågar. Han berättar utförligt.

Psykologen säger: ”Dina svårigheter är inte så stora. De som har Asperger, kan inte ta hand om sig själva, de klarar inte av sin vardag alls. Jag tror inte att du har Asperger. Jag tror även att din bipolära diagnos är fel; det är så lätt att sätta diagnoser på folk. Och vad gäller det du sa om psykos; du vet att många tror att de haft psykos, när de bara varit deprimerade”.

Mer info om mottagningen: http://www.norrastockholmspsykiatri.se/Hitta-vard/Oppenvard/Behandlingsenheten-City/

4 svar på ”Sonens Asperger-utredning på behandlingsenheten City började inte bra”

Vad tråkigt att höra att det började så! Jag går själv på Behandlingsenheten city och tycker att det är den bästa mottagning jag någonsin varit på. Finns det möjlighet att byta psykolog? Hon jag går hos är väldigt duktig.

Vad glad jag blir att läsa positivt om mottagningen; Det inger hopp och får mig att tänka att min son kanske haft väldigt otur, eller att det är något som är särskilt invecklat i hans utredning, eller att utredande psykologen och sonen och jag inte passar ihop med just denna psykolog som endast gör utredningar, och kommer att sluta i år, enligt vad hon sa till sonen förra veckan iaf. Jag fick oxå bra bild av mottagningen i början, men sedan har det inte varit så strålande, dessvärre, men tack att du skrev att du iaf har bra erfarenheter; det ska jag berätta för sonen:) ! Då tänker jag att det finns goda chanser att det faktiskt kan bli bättre efter utredningen.

Svara

Hej!

Villken urslig otur din son har haft! Jag går nämligen också på behandlingsenheten city, och jag måste säga att det är där jag fått mest och bäst hjälp någonsin! Min psykolog är fantastisk, hela mitt team är bra, de finns alltid där, både när jag dippar och när jag mår bra!

Så jag stämmer in med Anna B, BYT psykolog! Och om det inte går just nu när ni utreder, så stå ut ett litet tag, man passar inte ihop med alla, och det blir bättre!

Stora kämpekramen till dig och din son!
/ en flicka med asperger!

Tack, snälla, du delade med dig av dina bra erfarenheter :)! Jag ska berätta om dina goda erfarenheter även för min son! Du har säkert rätt, att det gäller att hitta någon man passar ihop med! Jag har själv en väldigt bra samtalskontakt, och vet att det kan ta åratal att hitta den rätta 😉

Svara

Kommentera gärna i trevlig ton och konstruktiv anda!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s