Kategorier
ADHD Asperger Neuropsykiatri PTSD Socialtjänsten Vårdnadshavare

Jag och handläggare pratar inte samma språk

”Så du skriver för nöjes skull?”, frågar handläggaren på Arbetsförmedlingen. Jag kan inte tolka hans tonläge. Hans ögon är tomma.

Vi är på omgång två på mitt avstämningsmöte med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Mina sjukdagar tagit slut och nu måste AF och FK komma fram till vad jag ska göra under mina tre månader på Arbetslivsintroduktion. Handläggaren på Försäkringskassan missade förra mötet. Därför har vi ett nytt möte.

Nej, jag skriver för att överleva. Om jag inte skrev, skulle jag nog inte sitta här idag”, svarar jag. Jag ser att han inte förstår.

”Jaha, skriver du dikter också?”, frågar han vidare.

”Hur definierar du en dikt?”, svarar jag. Ingen idé att försöka få någon med tomma ögon att förstå.

2 svar på ”Jag och handläggare pratar inte samma språk”

Jag har haft en väldigt bra handläggare på en specialiserad arbetsförmedling i Sundbyberg där det fanns en hel annan kunskap. Jag fick konkret hjälp att tänka vidare, tänka ”rätt”, där jag inte bara skulle ta något jobb utan verkligen tänka efter hur bra jobbet skulle passa mig och varför. Jag funderade t ex på att bli arkivarie för jag är väldigt intresserad av att fördjupa mig i saker. ”Men det är inte du som ska fördjupa utan du ska hjälpa andra att göra det…jag tror absolut inte att det passar för dig”, sa denna strålande arbetsförmedlare bland andra mycket vettiga saker. Ja, den arbetsförmedlingen blev nedlagd så som mkt annat med ”specialkunskaper”, vilket jag mest tänker på betyder att personalen har förmågan att tänka större, vidare, mer långsiktigt, analytiskt. På en vanlig arbetsförmedling har jag bara haft problem med handläggare, eller rättare sagt jag haft problem med manliga handläggare, inte kvinnliga; på något sätt blir manliga handläggare väldigt provocerade av mitt raka och icke-undergivna sätt.

Svara

Kommentera gärna i trevlig ton och konstruktiv anda!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s